Rebalancingweekend en Jaartraining

Het is fijn om gewoon jezelf te kunnen zijn. We kennen allemaal momenten van ontspanning, flow en het gevoel dat alles goed is zoals het is. Wat staat er in de weg om in contact met jezelf te blijven? Wanneer verlies je dat? Door middel van een workshop leer je beter naar je lichaam en gevoel te luisteren. Wanneer spreekt je hart en wanneer is het de innerlijke criticus?
Op allerlei momenten zijn we gespannen. Meestal proberen we ons hier uit te worstelen. Een betere manier is om er bij stil te staan, het te onderzoeken en doorvoelen.

Een rebalancingworkshop bestaat uit een combinatie van zelfonderzoek, lichaamswerk en meditatie. Een workshop is een intensieve manier om meer te kunnen begrijpen van jezelf. Met zelfonderzoek leer je jouw lichaam en gevoelens gedetailleerder te voelen en te verwoorden. Door middel van actieve meditaties en beweging wordt je lichaam losgeschud en oefen je het om aandachtig aanwezig te zijn. Door aanraking voel je waar je lichaam los en prettig aanvoelt en waar je spanning vasthoudt. Rebalancing werkt met verschillende methoden van aanraking. Soms zijn dat zachte en subtiele technieken, soms diepe en stevige aanrakingen.
Alle weekenden worden gegeven door Erica Heijnen, Annelies Holtkuile en Larry Meenk.

Data en prijs van de losse workshops

2018

14 t/m 16 september

Download hier de workshopfolder.

De weekenden zijn van vrijdag 19.30 uur tot zondag 16 uur en worden gegeven in centrum Meeuwenveen in Havelte (Drenthe). De kosten zijn € 395,- inclusief volpension, cursusmateriaal en btw.
De accommodatie in Meeuwenveen bestaat uit twee- en driepersoons kamers. In een aantal driepersoons kamers is een scheidingswand aangebracht voor de privacy. Voor een 1 persoonskamer wordt een toeslag van € 20,- per nacht gerekend, dus € 40,- per weekend. Deze kamers zijn beperkt beschikbaar.

Je kunt je opgeven per mail, ericaheijnen@rebalancer.nl, telefoon 038-4529663 of via het aanmeldformulier.

Jaartraining: Hart & Ziel

De jaartraining bestaat uit 5 weekenden met de volgende thema’s:

Weekend 1: Inventarisatie, begrijpen waar je staat
Wat houd je bezig in je leven? Hoe ziet je ideale leven eruit? Heb je contact met jezelf?
Luisteren naar de signalen van je lichaam, deze herkennen en verwoorden.

Weekend 2: De stem van je hart
Hoe herken je de innerlijke criticus? Wat leg je jezelf op?
Ruimte maken voor je eigen stem. Van overleven naar leven.

Weekend 3: Belichaming
Wat kom je tegen als je meer ontspant?
Uit je hoofd, in je lijf. Oefenen om je aandacht bij jezelf te houden, om belichaamd te blijven.

Weekend 4: Jij en de wereld
Wat kom je tegen in het contact met anderen? Wat is contact? Wat is aanwezigheid?
Leren herkennen en benoemen wat er gebeurd als je in contact bent met een ander.

Weekend 5: Leren ontvangen
Wat gebeurt er als je ontvankelijker wordt? Mag er van je gehouden worden?
Oefenen in ontvangen en jezelf open stellen. Het toestaan van liefde.

We werken met zelfonderzoek, lichaamswerk en actieve meditaties. Je leert het zelfonderzoek bij jezelf toe te passen en te luisteren naar de grote en kleine signalen van je lichaam. Je leert de taal van het innerlijk beter kennen en begrijpen. Je onderzoekt hoe je goed voor jezelf kan zorgen. Wanneer ga je over je grens? Wanneer wordt je agenda te vol? Hoe voelt het om in contact met jezelf te zijn en wanneer raak je dat contact kwijt?

De jaartraining is geschikt voor iedereen die bovenstaande thema’s interessant vindt. Tussen de weekenden in wissel je regelmatig een sessie uit met een andere deelnemer. Dit kan life of bijvoorbeeld via Skype. Het doel is om regelmatig stil te staan bij jezelf en te verwoorden wat er gebeurt. Zo wordt het vanzelfsprekender om met jezelf in contact te blijven.
De jaartraining wordt gegeven door Erica Heijnen,  Annelies Holtkuile (www.bewustinbalans.nl) en Larry Meenk (www.larrymeenk.nl)

De kosten zijn € 1975,- inclusief volpension en btw.

Data van de jaartraining

Jaartraining 2018-2019
12 t/m 14 oktober
14 t/m 16 december
1 t/m 3 februari
15 t/m 17 maart
31 mei t/m 2 juni

Vanaf 2018 worden alle weekenden gegeven in Meeuwenveen in het mooie bosrijke Havelte in Drenthe.


Rebalancing, Zelfonderzoek, Focussen, Mindfulness, Rebalancingmassage, Rebalancingworkshop, De cursussen  worden gegeven in Havelte, Drenthe.