Ervaringen

Cliënten

Het gaat goed met me en dat heb ik zeker ook aan onze sessies te danken. Ik heb geen woorden voor de respectvolle, oordeel loze en doeltreffende aanpak die je hebt!  Het heeft mij zelfs zo geïnspireerd dat ik heb besloten een carrière switch te willen maken.
Anneloes Broek

Het werken aan mijn ontwikkeling met behulp van Rebalancing, doet mij erg goed.

Erica ondersteunt mij in het nemen van ruimte voor de gevoelens die op dit moment in mijn leven aandacht vragen. Dit in tegenstelling tot het verstandelijk benaderen. Dat is eigenlijk mijn gewoonte. Op een andere manier dan verstandelijk begrijpen, is er nu ruimte voor “gevoelsmatig weten”. Dat gaat diep. Het brengt mij op dit moment heel veel. Ik ben veel vaker in staat om samen met de mensen om mij heen, de moeilijke momenten vorm te geven.
Tineke v.d. B

Ik kwam met spanningsklachten bij Erica. Erica heeft mij geholpen met het onderzoeken en verwoorden van mijn gevoelens en door mijn lichaam losser te maken, me als het ware ingeleid in mijn eigen lijf. Zowel letterlijk als figuurlijk legde zij de vinger op de zere plek in mijn lijf en in mijn ziel. De behandeling ervaarde ik als heel goed, effectief, in een liefdevolle open en respectvolle atmosfeer. Tot nu toe is het resultaat dat ik me vrijer en meer ontspannen voel, meer in mijn lijf kan rusten. Ik mag meer mezelf zijn. De kracht van Erica vind ik dat zij zich professioneel opstelt door niet ‘haar invulling” te geven maar het bij mijzelf laat.
M.W.

De rebalancingworkshops en sessies hebben me veel gebracht. Ik was onrustig, miste iets essentieels, maar wist niet wat. Ik weet nu dat ik vooral mezelf miste, eigenlijk kon ik mezelf nauwelijks voelen, ik deed vooral wat er van me verwacht werd. Door te gaan voelen kwamen er ook allerlei ervaringen uit het verleden naar boven. Het gaf een enorme opluchting om die gevoelens toe te staan. Het geeft me rust, ik durf mezelf meer te uiten. Mijn leven past meer bij me.
Fred B.

Me klein houden, anderen ter wille zijn, geen ruzie maken, zelfs geen woordenwisselingen, ‘gevaar’ vermijden, een sensor opbouwen voor de signalen van anderen en zelf invullen wat anderen lijken te denken. Ik heb het lang volgehouden, maar ergens kwam ik aan mijn grenzen van mijn eigen gevoel negeren, van wegblijven van wat er echt van mij is. Een herontdekking van mijn gevoel was noodzaak. Gevoel in mijzelf dat ik nu ervaar, serieus neem, uitspreek en toon aan anderen. Ik ben meer mezelf geworden met hulp van een rebalancingworkshop en sessies.
M.

Rebalancing werkt voor mij. Terug naar mezelf, terug naar innerlijke vrijheid. Bij elke sessie baan ik me een weg door een doornenpad en elke keer weer voel ik daarna vrijheid, opluchting, geluk. Ik ben zo blij dat ik dit doe! Ik ben een vrolijker mens, warmer, opener en positiever. Steeds meer zoals ik was van origine.
Margriet

Erica, het verwoorden van jouw bijeenkomsten is lastig aangezien je meer in het gebied zit van de beleving dan van de cognitie. Ik heb zelf twee leertherapieën doorlopen vanwege mijn therapeutische opleidingen, maar jouw insteek is daadwerkelijk anders. Op de één of andere manier kwam je ‘via de achterdeur’ binnen, wat vaak onverwachte wendingen gaf in gesprek en emotie. Onze bijeenkomsten heb ik bijzonder plezierig gevonden, ook vanwege jouw constante rustige aanwezigheid, die een innerlijke reis mogelijk maakte.
Frans

EFT

Wij zijn blij dat we in eft relatietherapie zijn gegaan. We waren meer vijanden dan geliefden van elkaar. Door de sessies zijn we elkaar weer meer gaan zien, we begrijpen elkaar beter, kunnen ook veel beter communiceren. Het was geen makkelijke tijd, het was pijnlijk en confronterend, maar het was het helemaal waard. We hebben veel gehad aan het geduld van Erica. Zij wilde ons vooral begrijpen, waardoor wij onszelf ook gingen begrijpen.
Alice en Mark

Rebalancingworkshops

De  rebalancing workshop  heeft mij als psycholoog (met ruime ervaring in het begeleiden van cliënten) weer extra duidelijk gemaakt dat de academische psychologie veel inzichten en mogelijkheden geeft m.n. op het cognitieve vlak maar dat de ervaringsaspecten vanuit het eigen lijf onvoldoende aan de orde komen én serieus genomen worden.
Juist de informatie vanuit het lichaam wijst de weg om bij de kern van de psychologische problematiek van de cliënt te komen. Een voorwaarde daarbij is echter wel dat je in staat bent je gevoelens te herkennen en te durven ervaren.
Naar mijn overtuiging is rebalancing daarbij voor velen een onmisbare ingang.
De workshop heeft me, door de sfeer en de wijze waarop deze werd gegeven door Erica, wijzer én vaardiger gemaakt. De door mezelf ervaren interventies pas ik na deze workshop spontaan toe in mijn eigen praktijk.
Daarnaast was het goed toeven op het platteland: prettige locatie en overheerlijke maaltijden.
Jan Fens, psycholoog

Naar binnen gaan met je aandacht, tot rust komen in jezelf, onderzoeken, voelen en verkennen van die gebieden in je lichaam die om “aandacht” vragen, alleen maar voelen en aanwezig zijn bij wat er is, niet omdat het ‘moet’ maar omdat je ruimte wilt geven aan alle aspecten van jezelf. Je gaat rust, ruimte en acceptatie voelen in je binnenste.
Slagroom op het toetje: verder gaan in diepe ontspanning, de toegenomen rust en ruimte van binnen nog meer laten uitdijen met massage.
Oh ja, heerlijke rust op het platteland (’s nachts is het echt stil), mooie en uitstekend verzorgde locatie met goede sfeer en te lekker eten, ook niet onbelangrijk.
Daniël Nelck, natuurgeneeskundige

De schoonheid van deze workshop was de eenvoud en tegelijkertijd de diepte. Ik voelde me er erg op mijn gemak. Deze methode van zelfonderzoek en lichaamswerk geeft me veel vertrouwen in mezelf. Mijn lichamelijke signalen wijzen me de weg naar meer kennis over mezelf. Het aandacht en tijd hieraan geven verwarmt me en maakt me sterker. Het is voor mij een mooie, spannende weg naar binnen.
Hans Waals, oefentherapeut Cesar en rebalancer.

Rebalancing, drie dagen zelfonderzoek. Wat een mooie reis. Een reis in wat zo dichtbij ligt, je eigen lijf. Op een bepaalde manier voelde het als thuiskomen. Opnieuw thuiskomen in mijn eigen lijf. Terugkijkend roept het verlangen op naar meer. Als coach en begeleider helpt het mij om nog meer te werken op de interne grens.”
Louise Vinke, LSVNK consultancy & coaching

Ik heb super genoten van afgelopen weekend. Deze dagen hebben vele vensters bij mij geopend en mij gevoelens laten ervaren waar ik voorheen helemaal niets van begreep.
Dick T.

Ik hol mezelf heel gemakkelijk voorbij. Door de weekenden neem ik actief tijd voor mezelf. De eerste stap is gezet naar verbinding met mijn eigen kern. Het is fijn om in een groep te zijn, om te ervaren hoe universeel onze moeilijkheden, angsten en verlangens zijn.
Greet

De Rebalancing Jaartraining brengt me veel. Na het eerste weekend kwam er een moeilijke tijd. Gevoelens van schaamte en zenuwachtigheid waren nog nooit zo groot geweest. Het opruimen van oude beperkingen is eng, maar het geeft een gevoel het leven te leven. Ik heb veel aan het inzicht dat ik krijg, waarom ik doe zoals ik doe, waar dat vandaan komt en de keuzes die ik in mijn volwassenheid kan maken. Ik gun het iedereen.
Maus

Ik heb het weekend als heel bijzonder ervaren. Dit is voor een groot deel het resultaat van de warmte en verbondenheid in de hele groep. We hebben heel wat mogen delen. Er zijn bij mij heftige emoties losgekomen, maar ik kan eindelijk bij mijn gevoel en weet nu ook beter wat ik voel. Het grootste geschenk was dat ik tijdens de geluidsmeditatie ervoer dat ik van mezelf mag houden!
Thuis merk ik dat het nog steeds doorwerkt. De kracht van de aandacht van de groep ontbreekt, maar ik ben nog steeds goed aan het waarnemen wat er in mij leeft. Ik ga door op de ingeslagen weg, er is voor mij geen weg terug. Nog niet alles is helder, maar ik ga nieuwsgierig door met puzzelen.
Ik had het voor geen goud willen missen!
Y.S.

De sfeer die Erica en de assistenten creëerden was veilig en ruimhartig, zodat we, als ik ook even voor de anderen mag spreken, onszelf konden zijn, met alle gevoelens en kwetsbaarheden van dien. Ik vond het verademend dat er veel ruimte was voor humor, een ruimte die trouwens tot op de laatste millimeter werd benut. Een hartverwarmende cursus!
Mieke H.

Deze dagen waren een oase van rust en bezinning. De combinatie van massage, meditatie en zelfonderzoek is een prachtige methode om bij jezelf te komen. In mijn ogen veel effectiever dan menig managementretraite of workshop. Plezierig ook door de manier hoe Erica werkt. Een aanrader voor alle mensen die een druk bestaan hebben en veel met hun hoofd bezig zijn.
Dieter K. Hammer

Binnen een mum van tijd werden 16 losse mensen een groep en zaten we in tweetallen te inventariseren wat ons bezig houdt in het leven. Voor beiden een oefening: aan de ene kant het vertellen en zich bewust worden en aan de andere kant het luisteren zonder meteen een mening te hebben en zonder te reageren. Er kwam heel wat los aan herinneringen en gevoelens. Het was puur en serieus, maar toch ook lichtvoetig.
Het bewegen en los maken van je lichaam door het langdurig schudden en bewegen/dansen op muziek was nieuw voor mij, maar wát een ontdekking. De actieve onderdelen werden afgewisseld met meditaties en ‘lichaamswerk’. Ik had me helemaal niet gerealiseerd dat ik iemand anders zou gaan masseren.
De opbouw in het weekend was geweldig: niets ging toevallig maar er was ook het volkomen meegaan met wat zich voordeed. Zonder stress. Het was een geweldige ervaring.
Nicolien